• пепи иванов

Кога е най-доброто време за сесия с фотографа на една сватба?


Кога е най-доброто време за сесия с фотографа на една сватба?

Няколко примера кога можете да вмъкнете времето за снимки

най-доброто време за сесия с фотографа на една сватба?

Всеки сватбен фотограф настоява да му се даде достатъчно време за снимките, особено когато говорим за задължителната фотосесия на младоженците. Има няколко прозореца, където можем да вмъкнем фотографа, но първо нека видим колко време ще трябва да отделим.

Нормално е , когато плащате по 100лв на час да получите качествени кадри от сватбата, но естествено, че освен това изисква добри фотоапарати и професионално око, ще трябва и Време. За фотосесията на младата двойка + кумовете, минимума е 30минути, като поне 20 от тях ще бъдат само на двойката. Това е задължителното минимално време, но горещо бих препоръчал 1 час снимане - тук освен задължителните класически портрети, ще ни остане време и за по-артистични идеи, може би и за снимки с любими реквизити както и пътуване до друга локация. Тук искам да вметна, че повече от две локцаии е убийствено и изяжда времето в път - затова все пак съществува и след-сватбената фотосесия.

За един час сватбена фотосесия на младата двойка ще получите десетки прекрасни снимки, но сега трябва да поговорим и за снимките с гостите.

Ако например имате 100тина човека гости и искате да се снимате с всеки роднина/ род поотделно, бих казал, че ще ни трябват някъде 20 минути. Започваме с родителите на булката, после на младоженеца, после двете страни заедно, след което увеличаваме кръга с братовчеди, лели, чичовци и т.н. Накрая оставяме приятели и колеги. Имаме време и за една бърза снимка на цялото събрание на тържеството.

И така, дотук разбрахме, че за сватбената фотосесия ни е необходим 1 час и за снимки на гостите 20 мин.

Като че ли за снимките с младоженците имаме повече варианти.

Можем да направим сесията преди църквата, когато никой не ни чака или пък след венчавката, докато гостите се придвиждват към ресторанта. Друга опция е по време на welcome drink-a, да използваме времето за снимане на сватбарите. Естествено, че сесията може да се раздели на две части и две локации.

За снимките на роднините най-подходящо време е когато всички са се събрали или по време на welcome drink-a, или преди влизане в ресторанта при самото поздравяване и поднасяне на подаръци.

Фотографът би трябвало да е гъвкав с графика и при предварителните разговори с него да се уточни всеки детайл. Много горещо препоръчвам и наемането на сватбен координатор!

Успех!

сватбен фотограф Пепи Иванов

сватбен фотограф пепи иванов