• pepiphoto

Защо да направим фотосесия след сватбата? И да слагам роклята отново???


Понякога, животът поднася лимони и вместо да се оплакваме, нека си направим лимонада :)

Здравейте,

Нека Ви разкажа една история за една сватба, която заснех през 2013 в Денвър.

Беше месец май, когато Ким се свърза с мен - моето портфолио й беше направило добро впечатление ( както и цените) и се реши да снимам сватбата. Датата на тържеството бе 12 септември. Всичко вървеше добре, докато не започна да вали 2 дни преди сватбата. На самия ден валеше, после ръмеше, после спря и макар, че пътят беше под 10см вода, успях да се добера до църквата.

По време на церемонията бе започнало пак да вали и когато приключи, не можахме да направим почти нищо отвън - беше студено, тъмно и както се досещате - дъжда бе станал порой. Всички отидохме в съседната шатра, когато някой забеляза, че реката до нас бе на косъм от преливане. Ужас! Всичко щеше да бъде залято. Диджеят и асистента, прецениха положението за около 2 секунди и започнаха трескаво да прибират кабели, микрофони и колони. След 5 минути си бяха тръгнали. Естествено, всички се чудеха дали да не евакуираме мястото, защото план Б нямаше. Докато един доброволец следеше нивото на дунава - младоженците направиха първия си танц, разрязаха тортата и поздравиха гостите. Половин час по-късно всички бяхме по колите. За жалост план Б нямаше...

Има ли смисъл да обяснявам, че не можах да направя много снимки.

С Ким се разбрахме, че ще се видим идната седмица и ще направим една фотосесия - със сватбените дрехи и с повече настроение.

Мисля, че се получи добре албума можете да видите тук .

Макар, тази история да е слабо вероятна да се случи отново, мога да кажа нещо от опит - на една сватба винаги нещата закъсняват ( пък дори и в америка :)).

Когато времето ни пришпорва, всички се изнервят, неща се забравят и снимките остават на заден план. Имам предвид най-вече артистичната фотосесия на двамата младоженци - вместо един час, отделяме 20 минути, а добрите снимки изискват ВРЕМЕ. Затова една фотосесия няколко дни след сватбата е страхотна идея. Ще отидем на някое любимо място, на залез или сутрин по-рано, когато слънцето е меко и за час - два ще прекараме невероятно време. Гарантирам стотици красиви снимки, страхотни спомени, а защо не и шанс да се разделите с роклята по по-нетипичен начин ( trash the dress session) .

#сватбенафотография #sledsvatbena #следсватбенафотосесия