• pepiphoto

6 начина как да получим по-пълен спомен от Сватбеното тържество.


Здравейте!

Сватбеният ден може да е изпълен с много стрес и напрежение. Както често се случва, младоженците залисани в организацията изпускат много от моментите около тях. Тук е мястото да спомена за една страхотна идея, която ще Ви улесни неимоверно - намерете приятел/ка който да движи всичко - програма, координация с диджей, напътсвтие за гостите, разплащане. Да се върна на думата си - аз лично отдавна съм забравил кой точно беше на моята сватба ( фотографът ми не направи много вътрешни снимки). Години по-късно, е добре да имаме спомен от гостите си.

Като професионален фотограф аз се старая да запечатам всичко,което се случва в Големия Ден, включително да направя много снимки на всички поканени ( и непоканени, за да се разправяме с тях по-късно :)

На първо място това са традиционните портрети. Ако имаме възможсност ще направя и една обща снимка на всички , а на трето място са снимките на масите с гости .

Това е от мен, но ето още няколко готини идеи, които съм срещал по сватбите:

1. Традиционната книга на гости: Слага се някъде в началото на залата, при подаръците, но обикновено на отделна масичка. Всеки гост се разписва с някое добро пожелание към младата двойка.

2. Ако си поръчате снимка в голям размер от годежната фотосесия, която да сложите върху паспарту, гостите могат да се подписват върху него. После ще рамкирате снимката и Voila! Пo-изискан вариант на същата идея е снимката да е върху метално паспарту, което се надписва със специална химикалка с метален писец. Така се получава вдлъбнат подпис върху метала.

3. Един оригинален начин да получите спомен от всички гости е родословното дърво. Гостите се подписват по клоните или дори си слагат пръстови отпечатъци. Мастилото може да намерите в Ebay, а тук има много безплатни шаблони на дърветата. Накрая рисунката се слага в рамка.

4. Фото будка/павилион - Страхотна идея, особено ако компанията предлага и различни аксесоари , целта е да се получи весела снимка, а не класически портрет. Най-добрите фото будки са тези, които предлагат принтирани снимки на място и в два екземпляра - единия остава за госта, а другия се слага в специална фотокнига. Още по-яко е снимките да се предлагат и дигитално, на уебсайта на компанията.

Ако нямате средства за фото павилион - използвайте, който и да е таблет. Има много безплатни апликации и снимките може да принтирате след сватбата.

5. Подобна идея е да купите фотоапарати за еднократно ползване и да ги сложите по масите. Гостите се снимат сами и после Вие промивате филма и избирате най-добрите кадри. Подобна опция е да намерите фотоапарат за моментални снимки ( Полароид и Фуджи) с достатъчно филм и да го сложите на масичка, където гостите сами ще се снимат.

6. На последно място, моят сайт предлага възможността да се създаде обща галерия, където всички гости да качват снимките от техните апарати. За разлика от Фейсбук - галерията е достъпна само с линк и също така всички снимки могат да се свалят в оригиналния им размер. Младоженците биха могли да поощрят най-добрият любител фотограф с вечеря с новото семейство, например :)

Текст: Сватбен фотограф Пепи Иванов

#сватбенфотограф #сватба #фотография #сватбенафотография #пепииванов #сватбенфотографсофия #българия #какда